Azt már régóta tudjuk, hogy a reggeli minősége határozza meg, hogy a nap folyamán milyen egyéb ételeket fogunk fogyasztani. Azok, akik egy tál egészséges összetevőket tartalmazó gabonapehellyel indítanak, a nap folyamán sem fognak cukros és zsíros ételekhez nyúlni.

Magyarországon a reggelizők körében a felmérések szerint a szendvics a legnépszerűbb, ezt követik szorosan a különböző cereáliák, tejtermékek, péksütemények és a tojás. Mit gondoltok mennyi gabonapelyhet eszünk mi magyarok? Nagyságrendileg az egy főre jutó éves gabonapehely fogyasztás hazánkban alig éri el az egy kilót, miközben Angliában ez hat kilogramm.

Magyarországon komoly probléma, hogy sokan egyáltalán nem is reggeliznek. Egyes elemzések szerint a lakosság harminc százaléka üres gyomorral indul munkába.

Azokban a családokban, ahol a szülők is példát mutatnak, ott a gyerekek is változatosabban étkeznek. A mindennap reggeliző gyerekek között kevesebb a túlsúlyos, elhízott iskolás, mint azok között, akik egyszer sem esznek reggelit.