A gabonapehely az müzli? Vagy a kettő teljesen más? Melyik hogyan készül? Mi a különbség? Biztosan összekeverve is finomak, de mi most rendet teszünk ebben a keveredésben. Sokan keveritek őket, annak ellenére, hogy a gyártásuk teljesen eltérő.

A gabonapelyhek ún. extrudálással készülnek. A nedvesített gabonaliszteket és -őrleményeket magas hőmérsékleten és nagy nyomás alatt préselik át egy szűk nyíláson. A magas hőnek és a préselésnek köszönhetően a gabonapelyhek formáját tetszőlegesen lehet alakítani, így találkozhattok például a kínálatunkban golyó, szirom, karika vagy akár kis majom alakú pelyhekkel is. Az extrudálással elérhető, hogy könnyen emészthetővé váljanak a gabonák. Az eredmény egy ropogós, magas rosttartalmú termék.

Mi a helyzet a müzlivel? Ennek a főalapanyaga a zab-, a búza- vagy az árpapehely. Hőhatás nélkül hidegsajtolással készül. A különféle pelyheket hengerekkel szétlapítják, majd olajos magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, vagy akár csokidarabokkal keverik össze…és már kész is!

A két terméket tehát teljesen másképpen gyártják. Az viszont közös bennük, hogy mindegyik roppant népszerű a gyermekek körében. Az egészségtudatos trendeknek köszönhetően, pedig egyre több hozzáadott cukor nélküli termék kerül a boltokba.