Húú, de jó lenne egy kis szarvastehénbogyót csipegetni! Miiiit? Nyugi, ez nem egy bizarr gasztro-vágyálom! Csak jólesne egy kis boldogasszony csipkéje vagy himpér! Ugye milyen sok szinonímája van a málnának?

A málna hazánkban őshonos. Nyersen a legegészségesebb, de ilyenkor télen a friss gyümölcsről csak ábrándozhatunk. Jóhír viszont, hogy a gyümölcs hőkezelés és fagyasztás során sem veszíti el teljesen vitamin- és ásványianyag-tartalmát, tehát feldolgozott formában is remek és egészséges finomság.

Lekvárba, szörpbe, ecetbe, sütik ízesítésére, gyümölcslébe, teába is felhasználhatjuk a málnát. Ennek a gyümölcsnek kimagasló az ásványianyag-tartalma. Remek kalcium, kálium, magnézium és vasforrás. Kell ennél több?

Mi liofilizált málnát használunk. Friss gyümölcsöket – értelemszerűen – nem tudunk a gabonapelyhek mellé a dobozba zárni, ezért van szükség a liofilizálásra. Ezt az eljárást másnéven fagyasztva szárításnak is hívják és azért jó technológia, mert a málna sokkal intenzívebben őrzi meg a jól ismert aromáját, mint például ha aszalnánk.

Ugye most már Te is érted, hogy miért a málnát használtuk a legújabb – hozzáadott cukor nélkül készülő málnás-joghurtos – gabonapelyhünk ízesítéséhez?