Már ötödször állítod át szundira a telefonodat? Nehezen megy az ébredés és felkelés után már csak egy gyors készülődésre marad időd? Hogy oldod meg, ha reggel késésben vagy? Elkezdessz kapkodni, mindenki feszült és kevesebb idő marad a reggelire, ha egyáltalán marad? Szoktál a reggeli kihagyásával időt spórolni? Ne tedd! Szervezd jobban a reggeleket! Ehhez adunk most tippeket!

Előkészület. Már előző este készülj elő a reggelre! Ha kell vasald ki a ruháidat, tisztítsd ki a cipőt, készítsd össze a gyermeked iskolatáskáját, edzőcuccait és rakd ki a másnapi viseletet. Nem is hinnéd, hogy csak ezzel mennyi időt lehet megspórolni!

Rutin. Ha nehezen indulnak a reggeleid, jól jársz, ha kialakítassz egy reggeli rutint. A felkelés utáni kábulatban egy idő után automatizmussá válnak a sokszor ugyanúgy, ugyanabban a sorrendben végzett cselekvések, és nem kell improvizálnod sem. A családdal közösen beszéld át, hogy kinek, mennyi idő kell a készülődésre és az alapján találd ki, hogy ki, mikor keljen fel.

Vészhelyzet esetére! Bármilyen reggeli jobb, mintha teljesen kimaradna az evés. Ha csak a tegnapi maradékot eszed meg, azzal is jobban jársz, mintha üres gyomorral vágsz neki a napodnak!

Jó példa. A gyerekek nagyon szeretik utánozni a felnőtteket és a nagyobb testvéreiket. A jó példa pedig ragadós. Tanítsd meg a családodat a reggeli étkezés jelentőségére!

Kütyümentesítés. A reggel ne a kütyükről szóljon. Ne tévézz, ne telefonozz, ne laptopozz! Ne legyen számítógépes játék sem a nap elején! Ezeket nagyon nehéz abbahagyni! Felesleges kísértések!

Zene. Próbáltad már vidám vagy kellemesen lágy zenével indítani a reggelt? Mindegy hogy pörgős vagy nyugis a muzsika, csak az számít, hogy jól hasson rád! Próbáld ki!

Nincs több kifogás! Remek reggeleket!