Neked is gyakran mondták otthon, hogy ne játssz az étellel? Sarah Rosadóra sokszor rászóltak reggelizés közben a szülei, de szerencsére hiába. A New York-i művész egy egész projektet „húzott fel” szenvedélyére. Elképesztő, hogy aprólékos precizitással miféle csodák születhetnek kizárólag gabonapehely felhasználásával.

Képzelj el egy unalmas reggelt. Kergeted a gabonapelyheket a tejben, miközben zenehallgatással próbálod felébreszteni magad. Egyszer csak a dalszövegben elhangzik, hogy: „music never tasted so good” azaz döcögős fordításban „a zene soha nem ízlett még ennyire”…és ez szöget üt a fejedben és nem tudsz szabadulni ettől a sortól, amíg ki nem próbálod, hogy hogy miképpen lehetne a mindennapi reggelidet újraértelmezni! Így járt Sarah Rosado, aki egy speciális műfaj egyik pionírjaként, a gabonapehely művészetben mutatta meg tehetségét az említett dalszövegnek köszönhetően.

Sztárok képét rajzolta elő és apróra összetördelt gabonapelyhekből rakta ki az arcukat. Annyira jól sikerültek a portrék, hogy egy egész sorozatot készített a gabonapehely sztárokból, nem kis energia befektetéssel. Egy képet öt óra alatt készített el. Beyoncé, Pharrell Williams, Madonna, Bob Marley, John Lennon és Elvis is elkészült gabonapehelyből.

Neked lenne ehhez türelmed? Szívesen kipróbálnád?

Fotó: Sarah Rosado