Ha van már tapasztalatod, hogy évszakváltáskor, hogy viselkedik a szervezeted, könnyebb helyzetben vagy. Ha kevésbé ismered a bioritmusodat, tudatosan figyelj rá, hogy mivel tudod nemcsak a tested, de a lelked is kényeztetni!

Ne most feszegesd a határaid! Inkább élvezetes tevékenységet válassz, mint megerőltetőt! Adj időt a testednek, hogy átálljon az új évszakra. Foglalkozz magaddal többet! Mit szólnál egy masszázshoz vagy egy frissítő szaunázáshoz?

Legyen stratégiád az érzelmi stabilitásod megőrzésére! Meditációval, relaxációval, az elfogadás gyakorlásával, napi szinten karban tarthatod a lelked. De az is sokat jelenthet, ha kiszakadva a hétköznapi mókuskerékből többet találkozol barátaiddal. Velük megoszthatod problémáidat, feltöltődhetsz a jó társaságban és általuk más szemszögből is szemlélheted saját életed!

Mi szem-szájnak ingere! Egyél jót, színeset, kis adagokban és közel azonos időpontban. Ne hagyd ki a reggelit! A kiszámíthatóságot meghálálja a szervezeted. Kerüljön mindig zöldség és gyümölcs a tányérodra. Igyál sok vizet, ami regenerálja a sejtjeidet és serkenti az anyagcserédet!

Keresd a napos oldalt! De szó szerint! Ha süt a nap, menj ki a szabadba, állj meg egy kicsit és ha csak pár percre is, de becsukott szemmel töltekezz!

Fel a fejjel, le a fáradtsággal!