Chips, cukorka, pizza, keksz vagy cukros üdítő. A gyerekek nagyon imádják ezeket. Hogy lehetne mégis rávenni őket, hogy egészségesebb táplálékot válasszanak? Apró trükkök, egy kis erőfeszítés és végül nyugodt lelkiismeret! Mutatjuk a tippeket!

Pizzarendelés helyett… házi készítésű pizza. Nem rossz választás a pizza a családnak, ha tudjuk, hogy miből készül. Ahelyett hogy rendelnél a legközelebbi “Kitudjahogyanésmibőlsütötték” Pizzériából, készítsd el a sajátodat! Ha teheted vond be a gyerekeket is! Válassz teljes kiőrlésű lisztet a tésztához, gyúrd be, tegyél rá paradicsomszószt, pakold meg egy nagy halom zöldséggel, mehet egy kis sajt a tetejére és voilá itt van az a pizza, amit te állítottál össze egészséges alapanyagok felhasználásával.

Keksz helyett… müzliszelet. A müzliszelet jobb választás, mint a cukrozott kekszek. Az előny egyszerűen summázható: kevesebb kalória és zsír. Ráadásul a boltokban rengeteg fajta hozzáadott cukor nélkül készülő müzliszelet is kapható. A legtöbbjükben tápanyagban gazdag gyümölcsök és olajosmagvak is vannak.

Cukorkák helyett… aszalt gyümölcsök. Legközelebb, amikor a gyermeked valami édes után nyúlna, kínáld meg aszalt gyümölccsel, például mazsolával, de szárított áfonyát vagy barackot is adhatsz neki. A gyümölcsökkel kevesebb kalóriát visz be és az aszalványok olyan tápanyagokat is tartalmaznak, amire a gyermeknek szüksége van a fejlődéshez. Ha teljesen biztosra akarsz menni, készítsd el saját magad az aszalványokat vagy olyan aszalt gyümölcsöt válassz, amihez a készítés során nem adtak hozzá cukrot!