Legyen elégedett az étkezésekkel az egész család! Próbáld meg becsempészni az egészséges alapanyagokat a mindennapjaitokba! Kísérletezz, próbálkozz! Ha elutasítják az újdonságokat, ne hátrálj meg! Más formában, máskor még beválhat az újítás!

Cukros gabonapehely helyett… zabkása vagy hozzáadott cukor nélküli gabonapehely. Mindig csak a csokigolyót kérik a gyerekek reggelire? Húzz egy merészet! Cseréld le a gabonapelyhet zabkására, amit gyümölcsökkel vagy magas gyümölcstartalmú lekvárral ízesítesz. Legjobb, ha natúr zabpehelyből készíted a kását! Ha észrevétlenül akarsz változtatni, mert kerülöd a rizikót, válaszd a hozzáadott cukor nélküli gabonapelyheket. A gazdag ízvilág mellett, a lényegesen alacsonyabb  kalóriatartalom is a javukra írható.

Chips helyett… pirított pita hummusszal. Adj a gyermekednek a chips helyett “pita toastot” és a ketchupot cseréld hummuszra vagyis csicseriborsókrémre. Ez a kombináció ugyanúgy ropogós és krémes, mint a chips-szósz duó, annyi különbséggel, hogy értékes tápanyagokat is tartalmaz a haszontalan zsírok helyett.

Cukros-szénsavas üdítő helyett… valódi, frissen facsart gyümölcslé. Válassz egy gyümölcsöt, amit szeretnek a gyerekek. Vágd ketté, facsard ki, vagy turmixold le, higítsd vízzel, és kész is a házi készítésű juice. Ha a gyerekek hiányolják a buborékokat, akkor egy nagyon pici szódát is adhatsz hozzá! A saját készítésű gyümölcslét garantáltan szeretni fogják! Te pedig megnyugodhatsz, hogy a vitamin és a rost bevitelről is gondoskodtál!