Ha nehezen bírsz felkelni és döcögösen indul a napod, sőt ha tehetnéd kihagynád ezt a napszakot, akkor ideje elgondolkozni, hogy miképpen lehetne ezen változtatni. Lehet, hogy elsőre lehetetlennek tűnik, de hidd el jót fog tenni egy ráérős reggel! Aki kipróbálta, tudja!

Kezdd a napot a szabadban! Menj ki az udvarba, vagy ülj ki az erkélyedre! Kortyolgasd kint a reggeli teát és ott fogyaszd el a reggelit is! Ne siess, élvezd ki az ízeket! Közben figyeld az ébredező városi forgalmat, vagy csodálkozz rá saját kerted szépségére. Tervezd el, hogy milyen feladatokat fogsz elvégezni ezen a napon!

Olvass, de ne a telefonodon! Az okostelefonok korában legtöbben telefonjukat böngészve informálódnak! Ha te is közéjük tartozol, próbálj meg néha kiszakadni ebből a rutinból! Készülj fel az olvasásra! Vedd meg kedvenc magazinod vagy egy régóta vágyott könyvet! Helyezkedj el kényelmesen és legalább félórát tölts el olvasgatással!

Reggeli testmozgás. Ez lehet jóga, meditáció, esetleg a jól bevált gyakorlatsorod. A reggeli mozgással aktívabban indul a napod, energikusabb és jókedvű leszel.

Fenti tippjeinket, ne egy reggelbe „zsúfold be”! Fő a fokozatosság, csak akkor és azt próbáld ki, amihez kedved van!