Fél óra, azaz 30 perc… Mindössze ennyit kell szánnod naponta egy kis mozgásra és a kondíciód busásan meghálálja ezt az energiabefektetést. A jó hírünk az, hogy a „testedzésnek” egy rakás, pénz nélküli módja van. Azt gondolod, hogy nincs időd rá? Nem kell egybefüggően 30 percnyi gyakorlatot végezned. Részletekben is ér! Csak mozdulj!

Kelj fel és járj! … Kezdjük az egyszerű változtatásokkal! Ha a munkád olyan, hogy napközben rengeteget kell telefonálnod, akkor tedd ezt úgy, hogy közben sétálgatsz. Így amellett, hogy hasznos beszélgetéseket folytatsz, még kalóriát is égethetsz! Igazi win-win szituáció.

Nézhetsz tévét…de közben mozogj is! Kedvenc sorozatodat úgy is megnézheted, hogy közben lábemelgetéseket vagy hasizomgyakorlatokat végzel! Így a tévé előtt elfecsérelt idő miatt nem lesz majd lelkiismeret-furdalásod, inkább csak izomlázad.

Lépcsőzz… lift helyett… persze először ez szörnyen hangzik, de végy egy nagy levegőt és indulj fel gyalog az emeletre. Gratulálunk, az egyik leghatékonyabb fenék- és combizom-erősítő gyakorlatot választottad! A lépcsőzés további nagy előnye, hogy egyenletesen emeli a pulzusszámodat és javítja a kondíciódat is.

Ha ezek az ötletek neked nem válnak be, akkor találj valamit, amit élvezettel végezhetsz! Nincs szükség kifogásokra! Tedd meg az első lépést az egészségesebb életmód irányába!