Téged is bánt a bűntudat miatta? Pedig nem csupán csak egy rossz szokásról van szó: a nassolásnak fizikai és lelki okai is vannak! Az viszont csak rajtad múlik, hogy az alakod és az egészséged látja kárát, vagy pedig tényleg boldoggá tesznek a pluszfalatok!

Mert sosincs megállás… Ha a szerotonin, vagyis egy agyi ingerületátvivő anyag mértéke csökken a testedben, annak éhségérzet, hangulati zavarok és rossz közérzet lehet az eredménye. Ennek egyetlen gyors ellenszere van: a nassolás. De figyelj arra, hogy ez mindig tartalmazzon lassan felszívódó szénhidrátot! Egy müzliszelet vagy egy pohárka zabpehely joghurttal mindig jó választás. Így sosem zuhan le a teljesítményed, mégsem veszel magadhoz ártalmas dolgokat.

Tervezz vele… Gondolj másképpen a torkoskodásra, és építsd be az étrendedbe! Ugyanis aki a három főétkezés között is eszik, felpörgeti az anyagcseréjét és elkerüli az éhségrohamokat. Vigyázz, a váratlanul rád törő sóvárgás rossz kalóriákat jelenthet! Ezért mindig legyen nálad egy zacskó dióféle vagy egy müzliszelet: minden megvan bennük, ami ilyenkor segít.

Rend a lelke… Egy közel száz nő bevonásával zajlott kísérlet igazolta, hogy rendetlen, piszkos környezetben előbb nyúlunk az édes és zsíros dolgok után. Egy tiszta és rendes térben kevésbé érezzük magunkat feszültnek és hajszoltnak, ez pedig jót tesz az önfegyelmünknek is. Sose engedd, hogy körülötted elhatalmasodjon a káosz, így benned sem fog!

Fotó: 123rf.com