A rendszeres sportolás és a mindennapi fizikai aktivitás – ezek megvalósítása a legnagyobb kihívás ebben a században egyes kutatók szerint. Túl sokan vannak, akik egyáltalán nem sportolnak semmit. A mozgásszegény életmód miatt egyre több a szív- és érrendszeri megbetegedés és számos egyéb betegségnek is nagyobb a kockázata. Apró tudatosság is sokat segíthet, ha te is elfoglalt vagy, illetve ha a „punnyadók” táborát erősíted.

Parkolj távolabb és sétálj! Hányszor volt, hogy köröztél parkolóhelyre vadászva, hogy ne kelljen perceket gyalogolnod az úticélodig. Kivételesen ne bánd, hogyha nincs parkolóhely a közelben, sőt törekedj rá, hogy egy kicsit távolabb parkolj le. Ne stresszelj emiatt, inkább élvezd a sétát!

Csatlakozz egy csoporthoz! Kérdezd meg a barátaidat, hogy ők mit sportolnak és edzzetek együtt. Hidd el sokkal élvezetesebb lesz. Legyen szó kosárlabdáról vagy kocogásról. De a virtuális térben is már sok-sok csoport van, amihez érdemes csatlakozni, hogyha kicsit mozogni szeretnél. Egységben az erő! Szervezkedjetek!

Köszönj el a desszerttől! Cseréld egészségesebbre az édességeket vagy hagyd ki a sütit, a csokit, meg a cukros üdítőket. Helyettük inkább menj el sétálni a vacsora után! Ez a jutalom édesebb lesz, mint a desszerted. Több időt tölthetsz a családod körében, egészségesen!

Fotó: 123rf.com