Végre itt a jó idő és az edzőtermi futógépek helyett már a szabadban is futhatsz minden különösebb előkészület nélkül. Persze egy kényelmes cipő, meg egy jó futóruha jól jön. Ezek szerepét ne becsüld alá! A motivációról, pedig ki-ki gondoskodjon maga. Ne hagyj otthon semmit, amire szükséged lehet!

Remek zenei válogatás… Erre érdemes időt szánni. Válogasd össze a számodra leginspirálóbb zenéket, vagy töltsd le mások kedvenc válogatását az internetről, ha az neked tetszik. Ne feledd, kutatások is bizonyítják, hogy vannak olyan zeneszámok, amelyek jobb teljesítményre ösztönöznek, mert utánozzák a futás ritmusát. A zene emellett a szubjektív fáradtságot is képes csökkenteni, így segít kihozni magadból a maximumot.

Müzliszelet… Futás előtt és után is jól jöhet egy müzliszelet, mert gyorsan energiához juttatja a szervezetedet. A választék, pedig igen széles: vehetsz rostos, palatinose-zal vagy hozzáadott cukor nélkül készülő szeletet vagy vihetsz magaddal zabszeletet.

Folyadék… A dehidratáltság nagyon kedvezőtlenül hathat a teljesítményedre! Igyál vizet, de ne szénsavasat, mert az nem lesz jó hatással az emésztésedre. A cukrozott üdítőket is kerüld el a felesleges adalékanyagok miatt.

Fotó: 123rf.com