Itt a jó idő, kora reggel is már kellemes hőmérséklet van. Lendítsd ki magad a komfortzónádból és munka előtt menj el sétálni! Irány a szabad levegő! Járj nyitott szemmel és füllel! Szentelj figyelmet az apróságoknak: a leveleken legördülő apró harmatcseppeknek és a rigók hajnali trillázásának. Figyelj a természetre, ez is segíthet, hogy könnyebben harmóniába kerülj magaddal! A séta gyógyír lehet sok mindenre.

Segít rendszerezni a gondolataidat… Ha fordulóponthoz értél az életedben, akkor a rutinjaidon kívül eső tevékenység, például egy hajnali séta is sokat segíthet átértékelni a napi mókuskereket. A szabad levegőn könnyebben végiggondolhatod, hogy mik az igazán fontos dolgok a mindennapjaidban és min érdemes változtatnod.

Sportnak is elsőrangú… A kora reggeli friss levegőn végzett ütemes séta edzésnek is kiváló. Alaposan átmozgat és a keringésednek is jót tesz. Egyes számítások szerint egy átlagember naponta 5-7000 lépést tesz meg anélkül, hogy tudatában lenne. A tudatos sétával ennek többszörösét is teljesítheted.

Depresszió ellen is jó… Ugyanúgy, mint más testmozgásoknál a séta közben is endorfin vagy másnéven „boldogsághormon” szabadul fel. Így rosszkedv esetén is jót tehet, ha nyakadba veszed a várost és „kisétálod” magadból a problémákat.

Fotó:123rf.com