Pakol a család, hamarosan indulnak a nyári utazások. Jöhetnek a balatoni nyaralások, a horvát tengerpart vagy a nyári vakáció a nagyinál vidéken! A család fiatalabb tagjainak egy-egy ilyen autós „túra” még nagyon kimerítő és monoton. Csak néhány apróságot kell szem előtt tartanod és remekül feldobhatod az utazást.

Bármilyen szórakozásra maximum félórát tervezz, mert ennyi ideig tudod hatékonyan lekötni az autóban a gyerekeket, ezalatt pedig sok mókás dolgot kipróbálhattok!

Daloljatok!… Készíts válogatást a család minden tagjának kedvenc dalaiból, slágereiből! Ne csak hallgassátok a zenét, énekeljetek is! Kodály országában ez nem lehet probléma. A jókedv garantált.

Nyammogni való… Ne csöpögjön, olvadjon, kenődjön az utazáshoz csomagolt elemózsia. Házi pogácsa, egy egyszerű szendvics vagy müzliszelet mindenképpen ajánlott, hogy legyen a „túlélő csomagodban”. Jó ha ezt komolyan veszed, mert sok szülő tapasztalata bizonyítja, hogy a gyerekek akkor enni és inni kérnek, amikor még csak gyújtást adsz az autóra.

Szójátékok… Igazi jó móka, kimeríthetetlen lehetőségekkel. Figyeljétek a rendszámokat és egy-két plusz magánhangzó beiktatásával alkossatok értelmes szavakat! A barkochba is nagy kedvenc. A meseszövés is igazán izgalmas, amikor egy bevezető mondat után mindenki egy-egy újabb mondattal folytatja a mesét.

Fotó: 123rf.com