Végre itt a nyár és a nyaralás. Az utazással járó környezetváltás felkeltheti benned az egészségtudatosabb életmód iránti érdeklődést. Hosszú távú elkötelezettségre lesz szükséged, ha tartós eredményt szeretnél elérni. Vannak olyan lépések, amelyeket, ha már ma megteszel, jobb lehet a holnapod és tisztában láthatod, hogy miképpen élhetsz egészségesebben.

Mérd fel, hogy milyen egészségi állapotban vagy! Kérj időpontot és menj el és szűrővizsgálatokra, még ha nincs is ínyedre. Ha szükséges a házi orvosod segítségét is igénybe veheted. Mérd meg a magasságod, a súlyod és ellenőrizd, hogy mennyi a derékbőséged, valamint a testömegindexed. Ha ezeket számba veszed, kapsz egy „pillanatfelvéltelt”, hogy honnan indulsz most!

Értékeld, hogy mennyire aktív életet élsz! Lajstromozd a heti fizikai aktivitásaidat, azok intenzitását, illetve gondold végig azt is, hogy ezeket mennyire élvezed. Az lenne az ideális, ha heti két edzést sikerülne beiktatni az életedbe és az sem mellékes, hogy szereted-e azt a mozgásformát, amit választasz.

Vezess étkezési naplót! Írd le, hogy mennyit eszel egy nap. Nem ér csalni, minden apróság kerüljön fel a listára. Érdekes felismerésekre juthatsz, ha egy hónap eredményeit végignézed és ha szükséges ebből már egy dietetikus is „olvasni tudja”, hogy milyen változtatások segíthetnek céljaid eléréséhez.

Az igazi munka pedig ezután az állapotfelmérés után kezdődik! Hajrá!

Fotó: 123rf.com