Minden gyerek tudja, hogy a VAKÁCIÓ a legszebb szó a világon. Abban pedig egyetért minden szülő, hogy a hosszú nyári hónapoknak a töltődésről és a kalandokról kell szólniuk. Ebben nyújtanak segítséget a táborok. Olyat keressetek, amiben a sok-sok játék és élmény remek tapasztalattal gazdagítja a gyerekeket.

Kuktatábor… Ha a kölyök szeret sertepertélni a konyhában, akkor jó választás lehet a kuktatábor. Azon kívül, hogy itt eszközökkel, alapanyagokkal és technikákkal ismerkedik, még az étkezés kultúrájáról is tapasztalatokat szerez. Ne feledd, hogy az egészséges életmód egyik feltétele a tudatosság! Ezért fontos, hogy a gyerek életében minél előbb fontossá váljon a gasztronómia és a jó ételek szeretete.

Vitorlástábor… A vitorlázásnál kevesebb jellemformáló sport van. A nyílt vízen a csemete hamar megtapasztalja a természet erejét és a saját képességeit, illetve azt, hogy minden döntésnek következménye is van. Egy nagy hajón a legénység minden tagja együttműködik a sikerért, a kisebb hajókon, pedig sajátmagukra vannak utalva a sportolók. (Blogunkon már beszámoltunk a VII. Csoki Kupáról, ami a legifjabb vitorlásgeneráció hatalmas kihívása volt.)

Csillagásztábor… Az biztos, hogy a csillagászoktól csak tanulni lehet, hiszen az emberiség évezredek óta kutatja a világűr titkait. Találsz csillagász tábort vidéki és budapesti helyszíneken is, mindenhol sok gyakorlati feladattal és játékkal. Helló Naprendszer! Helló végtelen világűr!