Sosem késő kísérletezni új ízekkel és meghonosítani egészségesebb étkezési szokásokat a családban. Brian Wansink, amerikai gasztropszichológus szerint, sok emberre igaz, hogyha felismerné, hogy az egy nap alatt a szervezetébe bevitt élelmiszer húsz százalékát akár el is hagyhatná (és észre sem venné a hiányát), sokkal könnyebben kontrollálná saját testsúlyát. Elhagyás mellett az egészségesebb ételre váltás is sokat segít. Íme a tippek a cserére.

Csokis fánk helyett… gyümölcsös muffin. Ne lassíts le a fánkos pultnál a boltban, helyette készíts muffint otthon a családnak. Használj teljes kiőrlésű gabonát, ami segít csökkenteni a kockázatát sok betegségnek. Tálalj mellé alacsony cukortartalmú lekvárt, amivel az édesség iránti vágyat is legyűrheted.

Sült krumli helyett… szeletelt zöldségek mártogatóssal. Ropogtatni a vitaminban gazdag répát finom mártogatóssal olyan élvezet lehet, mint sült krumplit csámcsogni. Ha több sóra vágysz egy marék sózott mogyoró lehet a megoldás. Ez zsíros de ez telítetlen zsír és a mogyoró segít a szív egészségében is. Légy biztos, hogy senkinek sincs mogyoró allergiája a családban az első próbálkozás esetén.

Jégkrém helyett… frozen joghurt. Egyszer volt hol nem volt, egyszer csak jött a frozen joghurt és kalóriaszegény helyettese lett a fagyinak. Az íze olyan, mint a fagylaltnak, csak feleannyi benne a kalória és a zsír. Találd meg a kedvenc ízedet és tegyél rá sok gyümölcsöt.

Fotó: 123rf.com