Kezd igazán beindulni a nyár! Akár nyaralunk, akár otthon töltjük a hétköznapokat, a legszebb nyári pillanatok sokszor a vacsorákhoz kötődnek. Ilyenkor enyhül a hőség is, és a napi nyüzsgés után jó kicsit lassítani és körbeülni a megterített asztalt. Plusz pont, hogy ebben az évszakban könnyű és tápláló ételekkel lakhatunk jól! Ezek pedig változatos színekben, formákban és ízekben kerülnek a tányérunkra…

Krémlevesek… A leves jó választás, hiszen a nyári hőségben fontos, hogy figyelj a folyadékbevitelre! Számtalan friss zöldségből vagy azok variációiból elkészíthető, nem is beszélve gyümölcsös-tejszínes változatokról. Az idei nyár slágere a hideg uborkaleves, a merészebbeknek kovászos uborkából.

Helló hal!… Ha szereted a halat, főleg a tengerpart mellett kötelező, de a hazai nyári vacsorák sztárja is lehet. Mindegyik hal tartalmaz jótékony zsírsavakat és sok fehérjét. Az édesvíziek közül válaszd a kevésbé zsíros fajtákat, mint a harcsa, pisztráng vagy süllő. A tengerparton pedig jöhet még a sok rák, polip és kagyló.

Gyümölcsös-joghurtos nyalánkságok… Itt az igazi gyümölcsszezon, csak úgy dúskálunk a sok finomságban. Bármelyikből finom desszertet készíthetsz sütés nélkül, egy kis joghurttal és édesítővel. Ha pedig az édes-krémes ízek mellé szeretnél valami ropogósat is, összetört kekszet vagy gabonapelyhet keverj el olvasztott vajjal! Könnyű finomság, egészséges hozzávalókból.

Fotó: 123rf.com