Ha gyerekekkel mész nyaralni, készülj fel a hosszú útra! Ha elegendő játékot viszel, illetve játékos feladatokat eszelsz ki, gyorsabban telik majd az idő! A sikert azon is lemérheted, ha elmaradnak a „mikor érünk már oda?”, vagy a „sok van még hátra?” típusú kérdések.

Térképet mindenkinek… Hosszú úton izgalmas lehet, ha a nagyobbacska gyerekeknek térképet készítesz, amin bejelölhetik az út alatt érintett főbb városokat, a megtett távokat és a hátralévő kilométereket. Mint egy testreszabott menetlevélben vagy naplóban rögzíthetik saját úti élményeiket.

Meglepetés… Nagy örömet okozhatsz a gyerekeknek, hogyha az utazásra időzíted az ajándékozást és valami remek játékkal örvendezteted meg őket. Ne most add nekik a legbonyolultabb legót, mert az apró „alkatrészek” elveszhetnek, sok bosszúságot okozva. Jobban jársz, ha egy könyvet, autót, vagy babát adsz a csemetéknek, amivel eljátszhatnak az autósülésben is.

Egy kis torna… Mindenkinek szüksége van a mozgásra, főleg a fárasztó, hosszú utazásokat érdemes egy-két óránként megszakítani a felfrissülés kedvéért. Jelöljetek ki egy edzésvezetőt a családból, akinek az utasításai alapján mozog majd az egész família.

Fotó: 123rf.com