A vízivás fontosságáról már sokat hallottál. Egyetértesz vele, de mégsem iszol eleget. A munkahelyeden annyira elfoglalt vagy, hogy megfeledkezel róla és otthon is üresen marad a poharad. Trükkök és tippek, hogy miképpen növeld a napi folyadék beviteled!

Használj szívószálat! Ne gondold, hogy holmi gyerekes dologról van szó. Fordítsd a javadra a kutatások eredményeit, amelyek kimutatták, hogy szívószállal több folyadékot tudsz elfogyasztani, mintha egyszerűen egy pohárból vagy flakonból innál. A szívószálnak köszönhetően nagyobb kortyokkal, több folyadék „csúszik le”.

Versenyezz! Ha egyedül nem megy, vond be a kollégáidat is! Versenyezzetek és a munkanap végén nézzétek meg, hogy ki itta meg a kiszabott mennyiségű vizet. Találjátok ki, hogy mit kell csinálnia a „vesztesnek”.

Folyadék napló… mert ilyen is van, nemcsak útinapló, meg osztálynapló. Próbáld ki hogy naplózod a napi folyadékfogyasztásodat! „Tanulságos” lesz, mert láthatod, hogy miből, mennyit ittál, és ez alapján, ha szükséges újratervezheted a napi folyadék bevitelt.

Fotó: 123rf.com