Ne folyjon le túl sok víz a Dunán, amíg megváltoztatod a folyadékfogyasztási szokásaidat! Hajtsd inkább a saját malmodra a vizet és élj, mint a hal a vízben. Ez most nem vihar egy pohár vízben, hanem figyelmeztetés, hogy vedd észre, hogy fontos, hogy több vizet „zavarj”! Erre igyunk! De hogy? Tippek és trükkök, hogy miképpen növeld a folyadék beviteled!

Igyál egy pohár vizet étkezés előtt és után. Ha ezt a szabályt betartod, akkor már egy fontos lépést tettél, hogy gondoskodj az elegendő folyadék bevitelről. Ne feledd, a jó anyagcsere a karcsúság titka!

A víz legyen kéznél. Így nagyobb eséllyel eszedbe jut, hogy ne feledkezz meg az ivásról. Vidd magaddal az ásványvizes palackod, így lehet, hogy nassolás helyett is a palackhoz nyúlsz! Legyen az életed része a vízivás!

Az ivás több mint szomjoltás. Ne csak akkor igyál, amikor szomjas vagy! Tudatosan pótold a szervezeted által elhasznált vízmennyiséget! A víz szinte minden biológiai és kémia folyamathoz hozzájárul, ami a testedben végbemegy, ezért is fontos a fogyasztása!

Fotó: 123rf.com