Te is szereted a piacok hangulatát? Van kedvenc zöldségesed vagy delikáteszed? Jó dolog megbízni egy üzletben, és tudni, hogy a pénzedért jó árut kapsz. Ugyanakkor egyre nagyobb divat az interneten rendelni élelmiszereket, hiszen nagy tételben, házhoz érkeznek, és a kiszállítással együtt is jóval olcsóbbak, mintha üzletben vásárolnánk. Most összegyűjtöttünk néhány pro és kontra érvet mind a két választás kapcsán.

Boltok… Friss áru, fűszerek vagy különleges élelmiszerek vásárlásakor a döntést nagyon megkönnyíti, hogy személyes kapcsolatba kerülhetsz az eladóval és a termékkel.

Viszont ha 24 óra kevés számodra, akkor a különböző boltokban zajló beszerzőkörútból sokszor kapkodás lesz. Ráadásul a cipekedéssel is bajlódni kell. Egyes üzletek pedig hatalmas árréssel dolgozhatnak, és fennáll a veszélye, hogy indokolatlanul fizetsz sokat.

Online… Egyszerűbb és gyors. Ráadásul nem muszáj rögtön döntened a listáról, ha úgy van kedved, akár napokig nézelődhetsz és elmentheted a tételeket. Rizst, zabpelyhet, dióféléket és különböző őrleményeket már nagyon kedvező áron tudsz online rendelni.

Persze, ha számodra fontos az érzékelés, akkor azt tudomásul kell venned, hogy csak kiszállítás után tudod megszagolni és megérinteni a kiszemelt termékeket. Légy körültekintő az első rendelés előtt, gyűjts infókat a kiszemelt online értékesítőhelyről! Ha gyanús, semmiképpen ne rendelj átutalással, ne add meg a bankszámlaszámodat. Ha pedig olyan termék érkezik, amivel nem vagy elégedett, küldd vissza az árut!

Fotó: 123rf.com