Napjainkban az étkezés az egyik legnépszerűbb téma az emberek között és a médiában is – ennek, illetve az egészség- és a szépségkultusznak köszönhetjük a különböző diétákat is. Ezek javára írható, hogy az étkezés terén tudatosságot várnak el követőiktől, viszont a diétákkal kapcsolatos végletességgel és az átgondolatlan, görcsös ragaszkodással vigyáznod kell.

Atkins diéta…. A módszer javára írható, hogy hosszútávon gondolkodik, a fogyás után az ideális testsúly egy életen át való megtartása a cél. A folyamatos zsírégetés titka az Atkins diéta szerint a minimális szénhidrátbevitel követői ebből csak napi néhány grammot fogyaszthatnak. De ezzel vigyázni kell! A szénhidrát ugyanis része az egészséges táplálkozásnak: fellendíti az anyagcserét, csökkenti a stresszt, a jóllakottság érzetét adja és ezzel végső soron a fogyást is felgyorsíthatja.

Léböjt… Divatos módszere a gyors fogyásnak és a szervezet tisztításának. Lényege, hogy időtartama alatt a diétázó nem vesz magához szilárd táplálékot, így teste mozgósítja tartalékait és aktivizálódik az öngyógyító képessége. Számos orvosi fórumon olvasható azonban, hogy a léböjtkúra túlságosan megterhelő és felesleges! Normális működés esetén ugyanis a vesék és a máj elvégzik a test méregtelenítését. Hetente tarthatsz egy napot, amikor többet iszol, de kevesebbet eszel, vagy csak gyümölcsöket fogyasztasz, így a napi feladataidat is el tudod látni, mégis segítesz a szervezetednek a tisztításban.

Fotó: 123rf.com