Eszedbe ne jusson éhgyomorral edzésre menni, mert könnyen rosszul lehetsz. Az, hogy mennyit érdemes enned, a napszaktól és az edzés intenzitásától is függ. Tapasztald meg, hogy neked mi működik jól. Az ajánlások szerint a legjobb ha egy órával az edzés előtt eszel, így már nem tele gyomorral érkezel sportolni.

Joghurt gyümölccsel… Fontos, hogy az edzés előtt elfogyasztott étel energiával lásson el. A joghurt és gyümölcs kombináció, azért is megfelelő mert a bennük lévő szénhidrátokat gyorsabban feldolgozza a szervezeted az edzés hatására.

Zabszelet… Ha rohanásban vagy a legegyszerűbb, ha zabszeletet eszel edzés előtt. Ez jelentős növényi fehérjeforrás, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: B-vitaminok mellett többek között cinket, magnéziumot, vasat tartalmaz. Megterhelő edzéseket is jobban bírod majd, mert a zabszelet magas rosttartalma miatt hosszabb ideig teltségérzetet okoz.

Tojás… Vannak, akik erre esküsznek az edzés előtt. A tojás ugyanis értékes fehérjeforrás, továbbá ez az egyik olyan étel, amely természetes úton tartalmaz D-vitamint. Ha kemény tojást készítesz, könnyebben szállíthatod és a hűtőben is eláll.

Fotó: 123rf.com