A karácsony előtti napokban kétféle ember létezik: van, aki mellett még csak tornyosulnak, és van, akinek a feje felett már összecsaptak a hullámok. A karácsony a családról és a békéről szól. Engedd el a „tökéletes” dolgokat, hidd el, az „elég jó” megoldások egyáltalán nem rontanak az ünnepen, sőt! Lassíts, figyelj jobban magadra és a szeretteidre – hidd el, így lehet igazából meghitten készülni a karácsonyra.

Közös sütés-főzés… Toborozz minél több családtagot vagy barátot a konyhába, és kezdődhet a móka! Ne most fogj kísérletezésbe: itt egyszerű, de jól bevált receptekre, és sok-sok segítő kézre van szükség! Eljött a mézeskalács, a kókuszgolyó vagy zabkeksz ideje! A lényeg a közös szaggatás és díszítés, és amíg a kezek járnak, addig megbeszélhetitek, hogy kinek, hogyan sikerült ez az esztendő.

Társasjáték… Minden családban van belőle, mégis inkább a telefonod kijelzőjén keresed a kikapcsolódást, mint a játéktáblán. Pedig, ha nagy ritkán sor kerül rá, mindig örömet okoz a társasjátékozás! Amikor akad erre egy kis idő, élvezd a játékot és egymás társaságát!

Meghitt reggelik… Az ünnepek alatt szánj időt a nyugodt napindításra! Statisztikák szerint az európaiak több mint 60 százaléka hetente többször is kihagyja a reggelit. Itt az ideje, hogy ráérősen elfogyaszd a kedvenc zabkásádat, gabonapelyhedet, vagy készíts valamilyen reggeli finomságot a családnak.

Beszélgessetek!… Egyes kutatások szerint egyre kevesebbet beszélgetünk. Te hogy állsz ezzel? Kapcsold ki a tévét, számítógépet, telefont, gyújts gyertyákat és készíts egy forralt bort! Hangolódj rá a családodra és élvezd a társaságukat, „kütyümentesen”!

Séta… Mindegy, hogy egy közeli park, erdő, egy ismerős otthona vagy a karácsonyi vásár a célállomás, de sétálj minél többet! A friss, hideg levegő – persze az időjárásnak megfelelő öltözetben – nagyon egészséges. Így is lehet élvezni a mínuszokat és ezt az évszakot!

Fotó: 123rf.com