Arisztotelész idejében még hét alapízt különböztetettek meg: a sósat, az édeset, a savanyút, a keserűt, a csípőset, a fanyart és a csípősen fanyart. Mára négy alapízről beszélünk (plusz a japánok még egyről az umamiról is). Tíz emberből kilenc az édes ízt kellemes érzéssel társítja. Ezt az édességet az almás-fahéjas zabkásánknak a maltit (természetes cukoralkohol) adja.

Kedvenc ízek… A csokoládés, a fahéjas, illetve a gyümölcsös termékek szilárdan őrzik vezető helyüket a toplistákon. A Cornexi kínálatában almás-fahéjas, étcsokoládés-földimogyorós és étcsokoládés-kókusztejes zabkását kóstolhatsz.

Variációs lehetőségek… A zabkása remekül variálható étel. Nemcsak vízzel, tejjel és joghurttal finom, próbáld ki, hogy a turmixodba, a túrókrémedbe is teszel belőle vagy ha lusta vagy szimplán forrázz le egy zacskó előre összeállított zabkását!

Halmozd bele a jót!… A zabkásához adhatsz banánt, vagy reszelj hozzá almát, körtét, esetleg répát. Tegyél bele fahéjat, kardamomot vagy vaníliát az eredmény isteni lesz! A zabkásának az a nagy előnye, hogy különféle toppingokkal teljesen a saját ízlésedre formálhatod.