A nyár, azzal együtt a strandszezon közeledtével sokan április, május környékén belevetik magukat a fogyókúrába, ezzel együtt pedig rendre előkerül a méregtelenítés témaköre is. Dietetikusunk, Kleiber Krisztina segítségével összeszedtünk néhány tippet, amelynek betartásával könnyedén nekivághatunk a szezonnak.

A tavasszal, kúraszerűen végrehajtott méregtelenítés kapcsán szükséges leszögezni, hogy a kulcs ez esetben is a kitartáson van. Diétája válogatja a beiktatott napok, vagy akár hetek számát, de a legfontosabb, hogy a diétára kitűzött időszakot nyugodt, pihentető körülmények között, lehetőség szerint csak magunkra figyelve töltsük.

Kerüljük az olyan élelmiszerek és italok fogyasztását, mint a kávé, a cukrozott üdítők és természetesen az alkohol. Figyeljünk azonban a megfelelő és könnyen emészthető ételek, valamint az elegendő mennyiségű folyadék fogyasztására. Célszerű minél nagyobb mennyiségben zöldséget, gyümölcsöt, kisebb mértékben gabonaféléket fogyasztani.

Fontos megjegyezni, hogy a méregtelenítés végeztével ne terheljük túl a szervezetünket, a megszokott táplálkozáshoz való visszatérés fokozatosan menjen végbe.