Közeledik a Kékes Csúcsfutás és a Tihanyi Félmaraton fesztivál. Idén először a Cornexi is büszke támogatója ezeknek az eseményeknek. Kleiber Krisztina dietetikusunk három szuperegészséges és energiát adó élelmiszerünkről bizonyítja be, hogy érdemes beiktatni őket az étrendbe akkor is, ha szeretnénk felkészülni ezekre az eseménykre, és akkor is, ha csak egyszerűen futni támad kedvünk.

A zsírszegény joghurt

A megfelelő erőnlét elengedhetetlen a kiegyensúlyozott futási eredmény eléréséhez, ugyanakkor amellett ugyanolyan fontos a csontjaink védelme, a megfelelő csontsűrűség fenntartása is. Egyetlen natúr joghurt tartalmazza a naponta elfogyasztásra javasolt kalcium mennyiségének egyharmadát, továbbá protein tartalmának köszönhetően jó hatással van az izmok építésére. Fogyasszuk egy tál zabkásával!

quinoa

A tökéletes fehérjeforrás azon túl, hogy egészséges, több – az izom működési mechanizmusára nézve előnyös – aminosavat tartalmaz. Alacsony kalóriatartalma segít a testsúly megőrzésében, magas szénhidráttartalma pedig a test kirobbanó energiájához járul hozzá. Fehérjében dús, és még a vércukorszintet is csak kismértékben emeli. Bár még kevésbé elterjedt, előszeretettel fogyasszák az aktív életmód kedvelői!

A banán

A szénhidráttal és káliummal teli gyümölcs könnyen emészthető cukrokat tartalmaz, így futás előtt bevett szokás egy adagot elfogyasztani, de akár futás közben is ehető. Amilyen gyorsan emészthető, olyan gyorsan tölti fel a testünk energiaraktárait. Szinten tartja a vérnyomást és segít csökkenteni a stroke kockázatát. Indítsd a maratoni napod egy zabpelyhes-banános reggelivel!

És a Cornexi

Aki részt vesz a Kékes Csúcsfutáson vagy a Tihanyi Félmaraton fesztiválon, azoknak a versenycsomagjában egy Cornexi banános zabszelet segít feltöltődni egészséges energiával. Sőt Tihanyban érdemes keresni a Cornexi standot is, mert találkozhattok a 6 új Cornexi zabkásával: Kókusz-mandula, Alma-fahéj (ezek hozzáadott cukor nélkül keszülnek), Ötgabona, Banán-csoki,  Piros gyümölcsök, Sárgabarack-joghurt.

Jó sportolást és jó étvágyat kívánunk!