Megérkezett a  tavasz és vele együtt a jó idő! Itt az ideje a kerti munkának és a tavaszi megújulásnak. Az edzést elkezdeni bármikor motiváló, de a hogyan járul hozzá a tavasz, hogy felvegyük a futócipőnket és elkezdjük, vagy újra kezdjük futási rutinunkat?

1. Csodás, barátságos időjárás

Legyünk őszinték a nyár és a tél szélsőséges hőmérsékletei képesek a futást nem túl komfortossá tenni, és habár az ősz szintén kellemes lehet, azért könnyen csípőssé válhat. A tavasz általában a legideálisabb: elég meleg ahhoz, hogy kicsábítson, de elegendően hűvös, így nem melegszel ki túlságosan, leszámítva persze a záporokat.

2. Extra buzdítás, támogatás

A klassz időnek köszönhetően a tavasz az az évszak, amikor az utcák es az ösvények megtelnek futókkal, és ez nagyon jó hír az „újoncoknak”. Ha bármivel kapcsolatban aggodalmad támadna, mindig van egy barátságos arc, akitől könnyeden tanácsot kérhetsz, frissítés során vagy éppen nyújtás közben. A futók nagyon barátságosak és segítőkészek, ha valamelyikük úgy látja, hogy valami gondod van, valószínű még azelőtt felajánlja a segítségét, hogy megkérnéd rá.

3. Fantasztikus atmoszféra

Virágzó fák és bokrok, zöldellő fű, napfény, csiripelő madarak, a frissen vágott fű illata… fantasztikus élménnyé teszik a futásod a szabadban.

4. Sok-sok fény

A napok egyre hosszabbak és növekszik a világos órák száma így még több lehetőség adódik az edzésre. A ,,nincs elég időm” és a sötétség a kifogások listájának csúcsán vannak, de tavasszal ezeket már többé nem használhatod fel. Szóval nincs más hátra, mint előre, és futásra fel!

5. Könnyű ételek

A jó idő mellett a tavasszal ugyanakkor eljön a könnyebb, frissebb ételek ideje is. Amíg a téli nehéz ételek megnehezítik, hogy feltápászkodjunk a kanapéról, addig a tavasz ízletes salátáival és grillezett húsaival biztosítják a megfelelő energiát az edzéshez anélkül, hogy elnehezítenének.

6. Őszi kitűzött célok

Ha teljesen kezdő vagy, akkor az első futóverseny gondolata ijesztő lehet. De ha tavasszal kezded a futást, akkor egy őszi verseny teljesen kivitelezhető. Rengeteg időt van, hogy a szervezeted alkalmazkodni tudjon a futáshoz, kiválaszd a megfelelő edzéstervet és teljesítsd jóval a verseny előtt. Az ősz remek verseny szezon, hiszen a hőmérséklet hűvösebb, a rendezvények sora pedig véget nem érő.

7. Lehetőségek tárháza

A hideg hónapokban a hó és fagy bizony korlátokat szab számunkra, hiszen bizonyos útvonalak nehezen megközelíthetővé (esetleg egyáltalán nem) vagy éppen nagyon veszélyessé válnak. De a jó idő eljövetelével a lehetőségek tárháza végtelen, így éppen aktuális hangulatodnak megfelelően választhatod ki az útvonaladat.

Forrás: http://www.futanet.hu/