fbpx

Cornexi Active vegán
protein szeletek

Édes élet
hozzáadott cukor nélkül

Cornexi zabkásák
proteinnel

Tudástár

Legfontosabb étkezésünk, ugyanis nagyon sok idő telt el az utolsó étkezés óta. Elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy a szervezetünk anyagcseréje kellő gyorsasággal pörögjön.

A lényeg az összetevőkön van! Válassz egészséges, összetett szénhidrátot, sovány tejtermék és húskészítményeket illetve élelmi rostot tartalmazó reggelit! Pl: egy teljes kiőrlésű gabonából készült pékáru, vagy gabonapehely egy kis sovány tejjel.

Élelmi rostban kifejezetten magas tartalommal bírnak, a bennük található gabonák kitűnő minőségű szénhidrátot biztosítanak szervezetünk számára. Sok termék hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

Búza, kukorica, rizs és zab.

Szénhidrát és szénhidrát között nagy különbség van. Annak minősége határozza meg, hogy jó vagy rossz szénhidrátról beszélünk. Alapvetően minden szénhidrátra szüksége van az emberi szervezetnek. A minél egyszerűbb szénhidrátok (kristálycukor, barnacukor, stb.) által nagyon gyorsan hasznosuló energiát kapunk, viszont ebből a forrásból bekerülő kalória olyan plusz többlettel látja el a szervezetet, ami már felesleges számunkra. Azonban a gyümölcsökből, tejtermékekből bekerülő egyszerűbb szénhidrátok nem csak energiát, hanem – a nyersanyagforrás miatt – más hasznos anyagokat is szervezetünkbe juttatnak (kalcium, D-vitamin, C-vitamin, egyéb ásványi anyagok). Az összetett szénhidrátok (pl. rost, keményítő, stb.), mint energiaforrás egyenletesebben és hosszabb ideig biztosítják a szükséges tápanyagot. Ezek gabonákban, zöldségekben találhatóak meg a legnagyobb arányokban. A Cornexi müzliszeletei optimális arányban tartalmazzák az egyszerű és összetett szénhidrátokat. Tökéletes választás pl. tízóraira.

Csak az összetevőkben természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz, gyártás során egyetlen gramm hozzáadott cukor sem került bele. A cukrokat cukoralkoholokra cseréltük, így alacsonyabb energia és Glikémiás Indexszel rendelkezik. Diétázók, sportolók, egészséges életmódot követők étrendjébe jól beilleszthető. A minőségi alapanyagoknak köszönhetően nagyszerű íz jellemzi, akárcsak a Cornexi többi termékét.

A Cornexi élelmi rostban gazdag müzliszeletek fogyasztásával szervezetünket olyan jó minőségű szénhidrátokhoz juttathatjuk, melyek az egészséges és kiegyensúlyozott életmód nélkülözhetetlen elemeit alkotják. A benne található rostok számos jótékony hatással bírnak. Segítik az emésztést, jóllakottság érzését nyújtják és a vércukorszint kiegyenlítésében is részt vesznek. A változatos és egészséges étrend kitűnő összetevői lehetnek.

Önmagában csak alacsony (GI) termékekkel nem előzhetünk meg betegségeket. Az egészségünk megőrzése sok odafigyelést igényel, és több területen kell olyan döntéseket hoznunk, hogy a végeredmény tartósan az egészségünket szolgálja. Bizonyítottan van olyan krónikus betegség, ami a táplálkozással összefügg. Nem mindegy, hogy az ételeket hogyan készítjük el. Az ételek Glikémiás Indexe az alapanyagok feldolgozása során változik. Reszelve, pépesítve, pürésítve az ételek felszívódása gyorsul. Ha alacsony szénhidráttartalmú nyersanyagokat, például brokkolit vagy karfiolt pürésítünk burgonya helyett, ez kevésbé emeli meg a vércukorszintünket. Rosttartalmuk is magasabb.

Amellett, hogy hízáshoz vezet, szervezetünket is megterheli, mert túlzott inzulintermelésre kényszeríti hasnyálmirigyünket. Az elhízás súlyos betegségek előszobája is lehet. Az elhízás okozhat magas vérnyomást, cukorbetegséget, mozgásszervi elváltozásokat, és metabolikus szindrómát is, ami egy összetett és kellemetlen anyagcserezavar.

A palatinose – más néven izomaltulóz – természetben is előforduló cukorfajta, mely a megszokott cukrokhoz képest számos jó tulajdonsággal rendelkezik, például jóval alacsonyabb a Glikémiás Index-e. Csak lassan emeli meg a vércukorszintet, így fokozatosan adagolja az energiát, csökkenti a cukorszint ingadozást és megakadályozza az éhségérzetet. Négyszer-ötször hosszabb a felszívódása a közönséges cukorhoz képest, és nem okoz fogszuvasodást sem.

A light, fitt, wellness kifejezések a csomagoláson sokszor megtévesztőek, és általában azt jelölik, hogy a termékek csökkentett cukortartalommal bírnak. Válassz olyan termékeket, amelyen “hozzáadott cukor nélkül” felirat található. A Cornexi minden termékét az egészséges életmód támogatására alkotta meg, több ezek közül nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Ezt jól láthatóan feltüntettük a csomagolásokon.